ÇORUM / MERKEZ - İnönü Anadolu Lisesi

Tem

2023 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA YERLEŞTİRME SONUÇLARI 24 TEMMUZ 2023 TARİHİNDE İLAN EDİLMİŞTİR.

OKULUMUZA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİN 9. SINIFTA GÖRECEKLERİ SEÇMELİ DERSLERİN BELİRLENMESİ VE VELİ-ÖĞRENCİ BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ İÇİN TÜM VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ OKULUMUZA BEKLİYORUZ.

OKULUMUZA YERLEŞEN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER, BAŞARILI BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GEÇİRMELERİNİ TEMENNİ EDERİZ.

AŞAĞIDA YER ALAN TAKVİME GÖRE YAPILACAK İŞLERİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

May

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerinin en iyi şekilde sağlanması için Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde başlatıldı. Ulusal ve uluslararası standart ve şartlara göre güvenilir gıdaya erişim süreçlerinin yönetilmesi amacı ile çocuklarımıza güvenilir ve kaliteli gıda servis edilen ortamların geliştirilmesi, öğrenci, öğretmen, veli ve diğer paydaşların katılımı ile programın etkinliğinin artırılması, sunulan şartların sürekliğinin sağlanması ve geliştirilmesi, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının teşvik edilmesi, obezite ile mücadele, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığın artırılması yönünde faaliyetler planlanmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin/kooperatif, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde öğrencilerimize servis edilen yiyeceklerin, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine ve öğrenme süreçlerinde etkisi olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda okul ve kurumlarda, gıda güvenliği ile yeterli ve dengeli beslenme konularında farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.

Program Hedefi

Çocuğun sağlıklı beslenmeye ilişkin bilgi ve davranışı önce aile çevresinde gelişir, gerek okul öncesinde, gerekse okul yıllarında öğretmenlerinin ve çevresel etmenlerin etkisiyle belirginleşir.

·       Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak,

·       Öğrencilerimizi fiziksel aktivite yapmaya teşvik etmek,

·       Öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek,

·       Eğitim kurumlarımızdaki gıda güvenliği ve kalitesinin artırılmasını sağlamak, beslenme ve fiziksel aktivite ortamlarını iyileştirmek,

·       Okullarda öğrencilerimizi geleneksel tatlarla buluşturmak,

·       Gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak.

Ara

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TEMA Vakfı arasında 25.12.2018 tarihinde düzenlenen ''Sıfır Atık Eğitim Projesi İş Birliği Protokolü''  faaliyetleri kapsamında geliştirilen ''Sıfır Atık Eğitim Portalı''na www.sifiratiktema.org adresinden, sıfır atık eğitimi ile ilgili tüm kademeler için etkinlik önerileri, sunumlar, posterler, çalışma kâğıtları, proje önerileri ve oyun tabanlı dijital etkinliklerin de aralarında bulunduğu zengin eğitim içeriklerine ve materyallere ulaşılmaktadır.

EĞİTİM PORTALINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

May

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Zehra ÖZÇAKIR ve öğrencilerimiz tarafından tamamı atıklardan geri dönüşüm yapılan sergimizle geri dönüşüm farkındalığı oluşturuyoruz.

İnönü Anadolu Lisesi olarak bilinçli duyarlı, farkındalık düzeyi yüksek bireyler yetiştiriyoruz.

Gençlerimiz doğanın tükenişine, dünyanın yok oluşuna engel olmak istiyor. Geri dönüşüm, bu yok oluşa engel olabilecek bir yol. Tamamen plastik, metal, kağıt atıklarından, Sanat eserleri ortaya çıkararak, hem atıkları geri dönüştürdüler, hem de sanat yolu ile topluma mesaj vermek istediler.

May

Okulumuz Bilim - Fen ve Teknoloji Kulübü tarafındna Fizik Öğretmenimiz Yavuz Ahmet GÜRBÜZ ve öğrencilerimiz Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik ve Uygulama Araştırma Merkezine gezi düzenlemiştir. Yapılan ziyarette SEM (Taramalı Elektron Mikroskobu), Sertlik Ölçüm ve DSC (Diferansiyel Taramalı Kalorimetre) Cihazları, Diş İmplantları uygunluk test bölümü, su ve toprak analizlerinin yapıldığı yerler gibi muhtelif birimlerin uzmanlar tarafından tanıtımları yapılmıştır.

Nis

Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması amacıyla geliştirilmiştir.   Böylece, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu (112 Acil Çağrı Merkezleri) ve koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları amaçlanmıştır.   112 Acil Çağrı Merkezi Sisteminin üç temel amacı vardır;

1. Acil durumlarda, birden çok numara yerine, tek bir numarayı (112) bilmenin yeterli olması,
  2. Acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede koordine olmalarının sağlanabilmesi,
  3. Kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması ve daha etkin çalışmasının sağlanması

112 ACİL DURUM HİZMETLERİ - Tanıtım Videosu