TAHLİYE TATBİKATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

“Yılın ilk tatbikatı başarıyla gerçekleşti.”

Okulumuzda Afete Hazırlık Kulübü koordinesinde tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü koordinesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk tatbikatı olan Acil Durum Tahliye Tatbikatı 11 Ekim 2023 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Müdür Yardımcısı Sefa Çatar sorumluluğunda Afete Hazırlık Kulüp Danışman Öğretmeni Tekin Tıraş’ın koordinesinde gerçekleştirilen tatbikat saat 10:15’te üçüncü ders esnasında acil durum alarmıyla başladı. Acil durum ekiplerinin görev yerlerinde hazır olduğu tahliye tatbikatında, acil durum ekipleri ve öğrencilerimiz tahliye esnasında yapılması gerekenleri acil durum planına uygun olarak gerçekleştirdi. Koridorlarda bulunan okul personel ve öğrencilerinin boşaltılması acil durum tahliye planına uygun olarak gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında bütün okul personel ve öğrencilerinin plana uygun olarak okul bahçesindeki Acil Toplanma Alanına 2 dakika 45 saniye içinde geldikleri görüldü. Daha önceki tatbikatlarda olduğu gibi 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk tatbikatı da başarıyla gerçekleştirildi.  Tatbikat sonrasında okulumuz öğrencilerine Afete Hazırlık Kulübü öğrencilerince bilgilendirme konuşmaları yapıldı. Ayrıca sivil savunmanın önemi, deprem, yangın vb. acil durumlar öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 08:40 - Görüntülenme: 265