T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - İnönü Anadolu Lisesi

İnönü Anadolu Lisesi

Telefon
0 (364) 2248383
Belgegeçer
0 (364) 2248357
WEB
https://inonuanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
Kale Mahallesi Aksaray 3. Cad. No.7
Vizyon
*Eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, *Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz. Bütün bu değerlerin yanı sıra, topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir. Bunun için; 1.Dünyanın her yerinde insanlar tarafından adı söylendiğinde özellikleri ve başarıları ile anılan, saygı duyulan ve toplumun güvenini kazanmış bir okul olmak 2.Hukuki, pedagojik, rasyonel ve adil bir altyapı oluşturarak değişimi yakalayabilen; buna bağlı olarak farklılık yaratan; öğrencilerine yaşanılan zamanın gereksinimlerine karşılık düşecek beceriler kazandıran bir kurum olmak.
Misyon
İleri eğitim düzeylerine ulaşılabilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişimleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek, Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kavrayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem vermek; tüm kaynaklarını eğitim alanında kullanmak, Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmaları eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.
Başarılar
Öğretmen :46
Öğrenci :662
Derslik :23
Çok Amaçlı Salon :3
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2680
Öğretim Şekli :Normal, Gündüzlü ve Karma eğitim, Akıllı Tahta ile Eğitim
Saatler
08:30 - 16:30
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce, Almanca
Ulaşım
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Çorum İnönü Anadolu Lisesi, Kale Mahallesi Aksaray 3.Cadde No:7 adresinde hizmet vermektedir. Okulumuz Salı Pazarı yanında, Şehitler parkının ise 50 m uzağındadır. Okulumuza Çorumun hemen hemen her yerinden tek vasıta ile ulaşım (LOZAN) sağlanabilmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
3 Km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır