OKULUMUZ FİZİK PROJE GRUBU “NİTİ” projesiyle LİSELER ARASI TÜBİTAK BÖLGE YARIŞMASINDA

Okulumuz Fizik Çalışma grubunun  geliştirdiği “NİTİ ŞEKİL HAFIZALI ALAŞIMLARIN TEKNOLOJİDEKİ KULLANIMLARINDA FARKLI MODELLER” isimli çalışmasıyla TÜBİTAK’ın Liseler arası Bölge yarışmasına katıldı.

TÜBİTAK  her yıl liseler arasında bilimsel ve teknolojik çalışmaları özendirmek amacıyla çeşitli düzeylerde yarışmalar gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda 2204 kodu ile Liseler arasında il düzeylerinde seçmeler ve elemeler gerçekleştirilmektedir.

Okulumuz Fizik Öğretmenlerinden Yavuz Ahmet Ahmet Gürbüz danışmanlığında ve 12. Sınıf öğrencilerinden Arda BULUT ve Berk Tuna BAYDEMİR ‘in geliştirdiği “NİTİ ŞEKİL HAFIZALI ALAŞIMLARIN TEKNOLOJİDEKİ KULLANIMLARINDA FARKLI MODELLER” isimli projesi Samsun Bölge Finallerine davet almıştır.

4-7 Mart 2024 tarihinde Samsun Bölge Finallerinin Yapıldığı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde düzenlenen yarışmaya Çorum genelinde çeşitli okullardan 69 proje başvurusu yapılmış olup, bölge sergisine 7 proje davet almıştır. Okulumuz davet alan bu 7 proje arasına girmiş olup, Fizik alanında toplam 8 ilden 144 proje arasından bölge sergisine davet edilen 7 proje arasına girmiştir.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde  15 temmuz kongre merkezinde düzenlenen sergide standımız yoğun ziyaretçi almıştır. Öğrencilerimiz Berk Tuna BAYDEMİR ve Arda BULUT Okulumuzu ve Çorum’u başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 11:05 - Görüntülenme: 309